İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE 15 EV VE İŞ YERİNİ YIKTI

 

Görüntülenme: 1076 Tarih: 31 Ocak 2022 19:26
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE 15 EV VE İŞ YERİNİ YIKTI

İşgal altındaki Kudüs'te Filistinli varlığına son vermek ve göçmen yahudilere yer açmak için ırkçı tasfiye politikasını bütün acımasızlığıyla sürdüren siyonist işgal rejiminin, Ocak ayının başından itibaren bu şehirde ve banliyölerinde Filistinlilere ait 15 ev ve iş yerini yıktığı bilgisi verildi.

Kudüs'e ve Mukaddesata Destek İçin İslam Hıristiyan Heyeti'nin bugün (31 Ocak Pazartesi) yayınladığı rapora göre yıkım faaliyetleri daha çok El-İseviyye, Şeyh Cerrah, Tur, Beytu Hanina, Silvan, Sur Bahir ve Cebelu'l-Mukebber mahallelerinde yoğunlaştı. 

Raporda işgal yönetiminin Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Salihiye ailesinin evini yıkmasından ve arazisine el koymasından sonra bu mahallede oturan diğer Filistinlilere yönelik yıkım tehditlerinin de sürdüğüne dikkat çekildi. 

Raporda ayrıca işgal yönetiminin onlarca Filistinliye, evlerinin ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıkım ihtarı gönderildiği hatırlatıldı. 

Raporda işgal rejiminin yıkımlarındaki artışın işgal belediyesindeki Planlama ve Yapım Yerel Komisyonu'nun, Doğu Kudüs'e dönük 5823 yerleşim birimini içerecek 5 yeni yerleşim projesini onaylamasıyla eş zamanlı gerçekleşmesinin dikkat çekici olduğuna işaret edildi. 

Raporda bu projelerin hayata geçirilmesinin Kudüs'ün mahiyetini ve demografik yapısını kökten değiştirecek çok tehlikeli bir gelişme olacağı dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar