FHKC'DEN FKÖ KARARI

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), önümüzdeki Pazar günü Ramallah’ta yapılacak Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konseyi toplantısını boykot edeceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 929 Tarih: 30 Ocak 2022 15:14
FHKC'DEN FKÖ KARARI

FHKC tarafından konuyla ilgili yayınlanan bildiride, mevcut krizin çözümüne alternatif bir yaklaşım olarak bölünmüşlük halinin sona erdirilmesi ve birliğin sağlanması için hazırlanan önerinin Filistin halkına, siyasi ve toplumsal güçlerine sunulacağı ifade edildi.
 

Girişimin FKÖ’nün ve kurumlarının bölünmüşlük halinin sona erdirilmesinde ve yeniden birliğin sağlanmasında temel teşkil edeceği inancı üzerine kurulu olduğunu kaydeden FHKC, tüm Filistinlileri temsil edecek kapsamlı ve adil bir temsil organının şart olduğuna dikkat çekti.
 

Filistinli gruplar arasında diyalog öneren FHKC’nin diyalog programı siyasi otoritenin tanımlanmasıyla başlıyor, FKÖ ve seçim dosyalarıyla devam ederek ulusal ortaklık ve kapanış bildirgesiyle son buluyor.
 

Ulusal Uzlaşı Belgesi’nin siyasi otorite kabul edilmesini ve FKÖ’nün yeniden yapılandırılmasını öneren FHKC, kuvvetler ayrılığının sağlanmasını ve özellikle Filistin Yönetimi ve FKÖ kurumları arasında ayrım yapılarak FKÖ’nün asıl mercii kabul edilmesini istiyor.
 

Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde güvenilir yargıçlardan seçim mahkemeleri oluşturularak bağımsız ve şeffaf seçimlerin yapılması çağrısında bulunan FHKC, ulusal ortaklığın da Eylül 2020’de Filistinli grupların genel sekreterleri düzeyinde yapılan toplantıda alınan kararların uygulanmasıyla sağlanmasını talep ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar