MAHMUD ABBAS GANTZ İLE NE GÖRÜŞTÜ?

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Aharonot, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve işgal rejimi savaş bakanı Benny Gantz arasında geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen görüşmeyle ilgili yeni bilgiler yayınladı. 

Görüntülenme: 818 Tarih: 30 Ocak 2022 19:35
MAHMUD ABBAS GANTZ İLE NE GÖRÜŞTÜ?

Gazete, Filistinli yetkililere dayandırdığı haberinde, Abbas’ın Gantz’dan Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını istediğini yazdı.
 

Haberde, Filistin Yönetimi Başkanı’nın işgal rejimi savaş bakanından Oslo Anlaşması’ndan önce gözaltına alınan ve halen işgal rejimi zindanlarında tutulan 25 esir ile kronik hastalıklardan muzdarip esirlerin salıverilmesini talep ettiği belirtildi.
 

Gantz’ın Abbas’a olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevap vermediğini ve konuyu inceleyeceğini söylediğini ifade eden gazete, ancak mevcut İsrail hükümetinin Fetih üyesi yaşlı esirler bile olsa Filistinli esirleri serbest bırakamayacağının tahmin edildiğini söyledi.
 

Haberde, işgal rejiminin en son 2013 yılında Filistin Yönetimi’yle yapılan pazarlıkların ardından çoğu Fetih üyesi 78 esiri üç ayrı grup halinde serbest bıraktığı, müzakerelerin çökmesi üzerine dördüncü grubun serbest bırakılmadığı hatırlatıldı.
 

Haberde ayrıca Abbas’ın geçen yıl Batı Şeria’da Hamas’a halk desteğinin arttığına dikkat çekerek Fetih’in konumunun güçlendirilmesi gerektiğini, İsrail’in Filistinli yaşlı esirleri serbest bırakmasının Filistin halkına Fetih’in benimsediği diplomasi ve müzakere yolunun daha yararlı olduğunu göstereceğini söylediği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar