KUDÜS'TE 16 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

İşgal güçlerinin dün gece Kudüs’te birçok bölgeye baskın düzenleyerek 16 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. 

Görüntülenme: 992 Tarih: 30 Ocak 2022 12:31
KUDÜS'TE 16 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan ve güvenlik kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, işgal güçleri Muhammed El-Hatib, Eşref El-Hedra, Mecdi El-Hedra, Heysem Ebu’l-Heva, Mahmud Bekir Ebu’l-Heva, Muhammed Vail Ebu’l-Heva, Muammed Ğanim Mustafa, Nedim Abdülhamid El-Hatib, Avde Selam El-Hatib, Muhammed Musa Mustafa, Emir Mecdi Mustafa, Davud Ebu Reyyale, Abd Bilal Mahmud, Heysem Ubeyd, Hüseyin Ubeyd ve Enes Karavi’yi gözaltına aldı.
 

Öte yandan, işgal ordusu dün (29 Ocak Cumartesi) Batı Şeria’nın kuzeyinde işgal güçlerine ait bir askeri araca ateş açıldığını açıkladı.
 

İşgal ordusu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Nablus kentinin güneybatısındaki Tel köyü yakınlarında bir askeri araca ateş açıldığını ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını öne sürdü.
 

İşgal ordusu olayla ilgili daha fazla bilgi vermekten kaçınırken eylemi Filistinli gruplardan henüz üstlenen olmadı.
 

İşgal rejimi medya kaynakları, işgal ordusuna ait askeri araca olay yerinden hızla geçen bir araçtan ateş açıldığını belirtti.
 

Batı Şeria’da baskılarını sürdüren işgal güçleri her gün çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, Filistinliler de işgal ve Yahudi yerleşimi karşıtı faaliyetleriyle direnişlerine devam ediyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar