SİYONİSTLERİN MESCİDİ AKSA'YA BASKINLARI DEVAM EDİYOR

Filistinlilere ait “El-Kastal” haber şebekesi, geçen hafta 832 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1052 Tarih: 30 Ocak 2022 04:56
SİYONİSTLERİN MESCİDİ AKSA'YA BASKINLARI DEVAM EDİYOR

Şebeke, konuyla ilgili haftalık raporunda Pazar günü başlayıp Perşembe gününe kadar devam eden baskınlara katılanların El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiklerini ve Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıklarını ifade etti.
 

Raporda, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya küçük gruplar halinde girdikleri ve baskınlarını tepeden tırnağa silahlı işgal polisi ve özel kuvvetler himayesinde gerçekleştirdikleri kaydedildi.
 

Raporda ayrıca Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında Mescid-i Aksa’nın doğu kesimindeki Er-Rahme Kapısı Namazgâhı yakınlarında dua edip ayin yaptıkları belirtildi.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor ve katılımcı sayısının her gün daha da arttığı baskınlar aracılığıyla Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ayin yapmalarını olağanlaştırmaya çalışıyor.
 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin veren işgal güçleri, Kudüs’ten ve 1948’de işgal edilen topraklardan Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere ise çeşitli zorluklar çıkarıyor.
 

İşgal polisi, Çarşamba günü Kudüs’ün Eski Belde semtinde ikamet etmeyen Filistinlilerin semte girmelerine ve Babu’l-Amud bölgesinde kar sevinci yaşamalarına izin vermedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar