İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA BİR EVİ YIKTI

İşgal güçleri bugün Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas kentinin doğusunda Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıktı. 

Görüntülenme: 673 Tarih: 30 Ocak 2022 11:12
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA BİR EVİ YIKTI

Tubas vilayetindeki El-Ağvar dosyası sorumlusu Mutez Bişarat, işgal güçlerinin Kuzey El-Ağvar’daki El-Akabe köyüne baskın düzenlediğini ve İbrahim Talib isimli Filistinlinin evini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkmaya başladığını söyledi.
 

Bişarat, evi yıkılan İbrahim Talib’in inşaat ruhsatı için işgal yönetimine başvurduğunu fakat evin bulunduğu yerin “C” bölgesinde yer aldığını belirten işgal yönetiminin inşaat ruhsatı vermeyi reddettiğini açıkladı.
 

İşgal rejimi, Oslo Anlaşması’na göre “C” bölgesi olarak tasnif edilen ve işgal yönetiminin izniyle Filistinlilerin konut inşa etmelerine izin verilen yerlerde dahi Filistinlilerin yeni konutlar inşa etmelerini engelliyor.
 

Filistin Yönetimi ve işgal rejimi arasında 1995 yılında imzalanan Oslo Anlaşması’nı Filistinli grupların çoğu reddediyor. Anlaşma, Batı Şeria’yı üçe bölerken “A” bölgesini Filistin Yönetimi’nin ve “C” bölgesini işgal rejiminin kontrolüne bırakıyor. “B” bölgesinin ise güvenliğinin sorumluluğunu işgal güçlerine ve sivil idaresini Filistin Yönetimi’ne veriyor. “C” bölgesi, Batı Şeria’nın toplam yüzölçümünün yüzde 60’ını teşkil ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar