TOPRAĞI SAVUNMA OFİSİ BATI ŞERİA RAPORUNU YAYINLADI

Toprağı Savunma ve Yerleşimle Mücadele Ulusal Ofisi, Batı Şeria'daki yahudi terörünün İsrail'in izlediği yerleşim politikasının doğal bir sonucu olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 800 Tarih: 29 Ocak 2022 14:22
TOPRAĞI SAVUNMA OFİSİ BATI ŞERİA RAPORUNU YAYINLADI

Ofis, işgalcilerin ihlalleriyle ilgili haftalık raporunda Batı Şeria'daki yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilen yerleşimcilerin bu bölgedeki terör eylemlerine yönelik tepki dalgasının, ABD'de faaliyet yapan yahudi çevrelerini bile içine alacak şekilde genişlediğine dikkat çekti. 

Raporda, İsrail Politika Kulübü'nün son haftalık mesajında, İsrail hükümetine, başbakanı Naftali Bennett'e, Dış İşleri Bakanı Yair Lapid'e ve Savunma Bakanı Benny Gantz'a, Batı Şeria'daki fanatik yahudilerin, Filistinlilere, İsrailli sivillere ve işgal ordusu askerlerine yönelik terör eylemlerini kınamaları çağrısında bulunduğu hatırlatıldı. 

İsrail yetkilileri de Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşimcilerin terör eylemlerinin tehlikeli bir şekilde arttığına dair sosyal medyada muhtelif mesajlar yayınladılar. 

Bu arada, bazı İsrail insan hakları kuruluşlarının raporlarında da yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerinde ve saldırılarında önemli bir artış gözlemlendiğine dikkat çekildi. Raporlarda aynı zamanda yerleşimcilerin bu terör eylemlerini işgal askerleriyle işbirliği içinde ve onların himayesi altında gerçekleştirebildiklerine vurgu yapıldı. 

Ofis raporunda bütün bu terör eylemlerinin arka planında İsrail işgal rejiminin yahudileştirme politikasının yer aldığı hatırlatılarak, ortaya çıkan manzaraya rağmen işgal rejiminin Filistinlilerin topraklarını gasp ve buralara yeni yerleşim merkezlerini inşa faaliyetlerini bütün hızıyla sürdürdüğüne işaret edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar