BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Dün öğleden sonra Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi ve birçok kişi yaralandı ya da gaz bombalarının yaydığı kimyasal gazdan zarar gördü.  

Görüntülenme: 968 Tarih: 29 Ocak 2022 01:45
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Kefer Kaddum'da, kasabanın merkezindeki Ömer ibnu Hattab Camisi'nin önünden başlatılan haftalık yürüyüşe işgal güçlerinin müdahalede bulunması üzerine çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre buradaki çatışmalarda 4 Filistinli plastik mermiyle yaralanırken onlarca kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. 

Plastik mermiyle yaralananlar arasında gazeteci Nasır İştiyye'nin de bulunduğu ve onun olayları görüntülemeye çalışırken işgal güçlerinin kendisine kasıtlı saldırıda bulunması sonucu omuzundan yaralandığı belirtildi. 

Kefer Kaddum kasabasında, yahudi yerleşimciliğine karşı ve 2003'te kapatılan bir yolun açılması talebiyle 2011 yılından bu yana her Cuma günü haftalık gösteri düzenleniyor. 

El-Halil şehrinin merkezinde Babu'z-Zaviye'de çıkan çatışmalarda da işgal güçlerinin ahalinin üzerine yoğun bir şekilde zehirli gaz bombası attığı ve birçok kişinin etrafa yayılan gazdan etkilenerek nefes alma problemi yaşadığı belirtildi. Etkilenenlerin tümüne olay yerinde müdahale edildiği ifade edildi. 

Babu'z-Zaviye, işgalcilerin askeri mevzileri ve yahudi yerleşim merkezlerinin temas noktasında olması sebebiyle, bu mıntıkada Filistinlilere sıkça saldırılar oluyor ve çatışmalar yaşanıyor. 

İşgal güçlerinin Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında düzenlenen haftalık barışçıl gösteriye de müdahalede bulunduğu ve çatışmalar meydana geldiği bildirildi. 

Kızılay Acil Yardımlar Birimi Müdürü Ahmed Cibril, Beyt Decen'deki çatışmalarda 15 kişinin plastik mermiyle yaralandığını, onlarca kişinin de gaz bombalarından etkilendiğini dile getirdi. 

Cibril, işgal güçlerinin bir ambulansa saldırmaları sebebiyle Kızılay acil yardım doktoru Imad Ebu Ceyş'in yaralandığını söyledi. 

Gazeteci Muhammed Ebu Sabit, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada işgal güçlerinin Beyt Decen'de gazetecileri ve araçlarını kasten hedef aldığına dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar