RAMALLAH VE NABLUS'TA ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 825 Tarih: 28 Ocak 2022 15:38
RAMALLAH VE NABLUS'TA ÇATIŞMA

Dün Batı Şeria'daki Ramallah ve Nablus civarında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında meydana gelen çatışmalarda, bir genç gerçek mermiyle yaralanırken çok sayıda genç de atılan gaz bombalarından etkilendi. 

Ramallah'ın doğusundaki Deir Cerir köyünde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri bu köyü basarak köy ahalisine ve kar yağması sebebiyle köye gezinmeye gelmiş olan ziyaretçilere saldırdılar. İşgal güçlerinin bu saldırıya tepki gösteren Filistinli gençlere karşı gerçek mermiler, lastik kaplamalı mermiler ve zehirli gaz bombaları kullandıkları belirtildi. 

Kaynakların verdiği bilgilere göre saldırılarda bir genç sırtından gerçek mermiyle yaralanarak tedavi için Ramallah Sağlık Merkezi'ne götürüldü. Durumunun ağır olduğu belirtildi. 

Nablus'ta ise şehrin Tur Kapısı önünde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. İşgal güçleri burada da gençlerin üzerine yoğun bir şekilde gaz bombaları attılar. 

Her iki çatışmada da Filistinli gençlerden onlarca kişi atılan gaz bombalarından etkilenerek nefes alma sıkıntısı yaşadı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar