IRKÇI İSRAİL'İN NÜKLEER CEPHANELİĞİ BÜYÜK BİR TEHDİTTİR

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi, uluslararası toplumun nükleer ve kitle imha silahlarından arındırılmış bir bölge oluşturma konusundaki taahhütlerini yerine getirmediğini vurguladı. 

Görüntülenme: 639 Tarih: 28 Ocak 2022 01:52
IRKÇI İSRAİL'İN NÜKLEER CEPHANELİĞİ BÜYÜK BİR TEHDİTTİR

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Hüsamettin Ala, nükleer cephanelik de dahil olmak üzere Siyonist rejimin cephaneliğinin devam eden gelişiminin bölgedeki güvenlik ve istikrar için büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

Hüsamettin Ala şu ifadelerde bulundu: ‘Bu, uluslararası toplumun Ortadoğu'da nükleer ve kitle imha silahlarından arındırılmış bir bölge oluşturma ve Siyonist rejimin Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması'na bağlı kalmasını sağlamak için ciddi pratik adımlar atma taahhütlerini yerine getirmediğini gösteriyor.

Bölge, nükleer silahlardan ve kitle imha silahlarından arındırılmalıdır. Ortak küresel tehlikelerle mücadele etmek uluslararası dayanışma ve işbirliğini gerektirir.

Nükleer silahları olmayan ülkelere etkili, evrensel, koşulsuz ve ayrım gözetmeyen güvenlik garantileri veren bağlayıcı bir yasal belgenin müzakere edilmesi, nükleer silahların tamamen imha edilmesi şartıyla acil bir konudur.’

Hal böyle iken, Siyonist rejim Ortadoğu'daki tek nükleer silah sahibidir. Uluslararası baskılara rağmen Tel Aviv, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı hiçbir zaman imzalamamış ve bu baskı karşısında anlaşmanın imzalanmasını kendi iç güvenliğine aykırı bulmuştur.

rasthaber

Yorumlar