NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli direnişçiler, dün (27 Ocak Perşembe) akşam saatlerinde Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusunda işgal güçlerinin Itamar ve Elon Moreh yahudi yerleşim merkezleri arasında bulunan bir askeri mevzisine silahlı saldırı düzenledi.  

Görüntülenme: 781 Tarih: 28 Ocak 2022 22:02
NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal güçleri saldırı nedeniyle askerlerinde herhangi bir yaralanma olayı olmadığını iddia etti. Ancak olaydan sonra bölgede geniş çaplı bir arama çalışması başlattığı bildirildi.

Ayrıca Itamar ve Elon Moreh yahudi yerleşim merkezlerini birbirine bağlayan işgal yolunun da geçtiği Beytu Furik askeri kontrol noktasını da geçişe kapattıkları haber verildi.  

Aynı bölgeye geçtiğimiz Salı gecesi de hızlı bir şekilde ilerleyen araçtan silahlı saldırı düzenlendiği bildirilmişti. 

Son dönemde Filistinlilere yönelik terör eylemlerini sürdüren yahudi yerleşimcilere ve işgal güçlerine yönelik etkili direniş eylemlerinde ve kitlesel faaliyetlerde belirgin bir artış olduğu dile getirildi. Bir yandan da işgal güçleri gece gündüz demeden Filistin halkını ve onların mal varlıklarını tehdit eden insanlık dışı saldırılarına devam ediyorlar. 

İşgale karşı direniş eylemlerinde, 2020 yılına nispetle 2021 yılı içinde de önemli artış gözlenmişti. İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın yıllık raporuna göre 2020 yılı içinde işgal hedeflerine yönelik etkileyici nitelikte 100 eylem gerçekleştirilmesine rağmen, 2021 içinde gerçekleştirilen eylem sayısı 441'e ulaştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar