KATİL İSRAİL ASKERLERİ ÖMER ABDULMECİD ESAD'I İŞKENCEYLE ŞEHİT ETMİŞ

Siyonistlere ait bir gazete, işgal güçlerinin şiddetli darp ve işkencesine maruz kalması sebebiyle 80 yaşında hayatını kaybeden Şehit Ömer Es'ad'ın cesedi üzerinde yapılan otopsinin sonuçlarını bugün (27 Ocak Perşembe) yayınladı. 

Görüntülenme: 716 Tarih: 27 Ocak 2022 09:43
KATİL İSRAİL ASKERLERİ ÖMER ABDULMECİD ESAD'I İŞKENCEYLE ŞEHİT ETMİŞ

Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin yayınladığı habere göre otopsi raporunda Esad'ın maruz kaldığı aşırı şiddet sebebiyle kalp kriziyle hayatını kaybettiği dile getirildi. Bu tespit ise, onu darp  etmediklerini ve kendisine işkence yapmadıklarını ileri süren işgal güçlerinin iddialarının doğru olmadığını gösteriyor. 

Gazetenin yayınladığı haberde, Esad'ın bedeninde yapılan otopside başında ve ellerinde şiddetli tahriş olduğunun tespit edildiği belirtildi. 

İşgal askerleri kendilerinin onun ölümüne neden olacak herhangi bir muamelede bulunmadıklarını iddia etmişlerdi. Bu sebeple İsrail askeri kaynakları, askeri savcılığın onun kasten öldürülmesine sebep olacak herhangi bir uygulamaya başvurulduğuna dair bir şüphe bulunmaması sebebiyle hakkındaki dava dosyasını kapatma niyetinde olduğunu dile getirmişlerdi. 

80 yaşındaki Ömer Abdülmecid Esad 12 Ocak Çarşamba sabahı, Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin kuzeyinde işgal güçleri tarafından rehin alındıktan sonra şiddetli bir şekilde darp edilmiş ve işkenceye maruz bırakılmıştı. Ramallah'ın kuzeyindeki Cilcilya köyünün ahalisinden olan Esad maruz kaldığı muamele sonucu yere düşmüş ve işgal güçleri, ona yardım edilmesine engel olarak ölmesine kadar başında durmuşlardı. 

Köyün ahalisi siyonist işgal güçlerinin söz konusu şahsın yaşını ve sağlık durumunu nazarı dikkate almadan üzerine vahşice saldırdıklarını ve kendisini şiddetle darp ettiklerini, sonra bileklerine kelepçe vurduklarını, gözlerini bağladıklarını ve hayatını kaybetmesine kadar o şekilde yerde beklettiklerini, sonra da çekilip gittiklerini dile getirmişti. 

5 Ocak Çarşamba günü de işgal polisine ait bir kamyon, 70 yaşındaki Süleyman El-Hezalin isimli Filistinliye kasten çarparak ağır bir şekilde yaralanmasına sebep olmuştu. Hezalin de daha sonra hastanede hayatını kaybetti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar