HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Harun Nasıruddin hareketlerinin, işgal rejiminin Batı Şeria bölgesindeki yerleşim faaliyetleri ve yerleşimciler karşısında, neye mal olursa olsun, güçlü bir set oluşturacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 790 Tarih: 27 Ocak 2022 05:49
HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

Nasıruddin işgal rejiminin yahudi yerleşim merkezlerini genişletme, Filistinlilerin arazilerini gasp etme ve onları göçe zorlama amaçlı yeni planları olduğuna dikkat çekerek El-Han El-Ahmer köyünün ahalisini buradan tahliye etme amaçlı planın da bunlardan biri olduğuna işaret etti. 

Nasıruddin ayrıca Mesafir Yatta kasabasıyla ilgili tehlikeli bir yerleşim planı olduğunu ve Batı Şeria bölgesindeki onlarca kaçak yahudi yerleşim merkezine resmiyet kazandırılması ve buraların elektrik şebekelerine bağlanması projesinin bulunduğunu dile getirdi. 

Nasıruddin işgal rejiminin bütün bu planlarının bölgedeki Filistinlileri oradan tamamen atma, yahudi yerleşimcilere yer açma ve siyonist hakimiyetini güçlendirme amacına yönelik politikadan kaynaklandığını, ancak bütün bu planların Filistin halkının toprağını ve hakkını savunmak için kararlılıkla sürdürdüğü mücadele kayasına çarpacağını hatırlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar