MARGRETE HELLE AUKEN'DEN AB'YE FİLİSTİN ELEŞTİRİSİ

 

Görüntülenme: 812 Tarih: 27 Ocak 2022 18:36
MARGRETE HELLE AUKEN'DEN AB'YE FİLİSTİN ELEŞTİRİSİ

Avrupa Parlamentosu üyesi Margrete Helle Auken dün (26 Ocak Çarşamba) yaptığı konuşmada İsrail işgal rejiminin Filistinli gazetecileri görevlerini yerine getirmeleri esnasında takibe aldığını ve cezalandırdığını dile getirdi. Bu arada Avrupa Birliği'nin de işgal rejiminin bütün bu ihlalleri karşısındaki sorumluluğunu yerine getirmekten aciz kaldığına dikkat çekti. 

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Merkezi'nin ve Sınır Tanımayan Muhabirler örgütünün birlikte, İsrail işgal rejiminin Filistinli gazetecilere uyguladığı yolculuk kısıtlamalarının kaldırılması için işgal yönetimine baskı yapılması amacıyla düzenlediği panelde konuşan Auken, Filistinli gazetecilerin sırf mesleki görevlerini yerine getirmelerinden dolayı cezalandırmaya tabi tutulduklarını, bunun ise işgal rejiminin ırkçı politikasının bir parçasını oluşturduğunu vurguladı. 

Panele, gazetecilerden ve siyasetçilerden birçok tanınmış şahsiyet katılarak Filistinli gazetecilerin görevlerini özgürce yerine getirmeleri için yürütülen kampanyaya desteklerini ortaya koydular. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar