CEMİL ET TEMİMİ SİYONİST REJİM ZİNDANINDA HAKK'A YÜRÜDÜ

İşgal zindanlarında tutulan hasta esirlerden 63 yaşındaki Cemil Et-Temimi dün (26 Ocak Çarşamba), işgal zindanlarından birinde oldukça ağır şartlarda hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 832 Tarih: 27 Ocak 2022 20:24
CEMİL ET TEMİMİ SİYONİST REJİM ZİNDANINDA HAKK'A YÜRÜDÜ

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, Kudüs ahalisinden olan ve 18 yıl hapis cezasına mahkum edilmiş olan Cemil Et-Temimi'nin işgal zindanlarında hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Heyet bu vesileyle yaptığı açıklamada esir Et-Temimi'nin vefatından tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getirdi. 

İşgal rejiminin cezaevleri yönetimi tarafından yapılan açıklamada Nitzan Cezaevi'nde yapılan bir tetkik esnasında Et-Temimi'nin bilincini kaybetmiş ve nabzı durmuş halde bedenine rastlandığını ileri sürdü. 

İşgal mahkemesi, Et-Temimi'yi 10 Ocak 2019'da, bir İngiliz kız öğrenciyi bıçakladığı ve bu yüzden o öğrencinin bayıldığı, sonra da hastanede hayatını kaybettiği iddiasıyla 18 yıl hapis cezasına mahkum etmişti. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Şehitler, Esirler ve Yaralılar dosyası sorumlusu Zahir Cebbarin, Temimi'nin vefatı münasebetiyle bir açıklamada bulunarak, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine de sabır ve teselli dilediğini ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar