BATI ŞERİA'DA YENİ GÖZALTILAR

İsrail işgal güçlerinin bugün (26 Ocak Çarşamba) sabah Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar düzenlediği ve birçok kişiyi gözaltına aldıkları haber verildi. Bu arada Filistinli direnişçilerin de Cenin'in kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktasına ateş ettikleri bildirildi.  

Görüntülenme: 740 Tarih: 26 Ocak 2022 03:34
BATI ŞERİA'DA YENİ GÖZALTILAR

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Ağvar'daki askeri kontrol noktasında Beytlahim'in güneyindeki Beytu Ficar ahalisinden Udey Muhammed Sevabite ve Mehdi Salah Takatika'yı gözaltına aldı. 

İşgal güçleri Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya mülteci kampından Taha Ebu Latife'yi, Ramallah'ın batısındaki Beytunya kasabasından da Muhammed Alkam'ı gözaltına aldılar. 

Cenin'de İslam Zubeydi, Ziyad Ebu Ali, Muhammed Ebu Deyyak ve Ahmed Zubeydi isimli şahısları gözaltına aldılar. 

Bugün sabah saatlerinde, Cenin'in kuzeyinde işgal güçlerinin El-Celeme askeri kontrol noktasına da direnişçiler tarafından ateş edildi. 

El-Celeme askeri kontrol noktasına yönelik olarak son haftalarda birkaç kez ateşli saldırı gerçekleştirildiği, ayrıca gece şaşırtması ekipleri tarafından yerel yapım birtakım el bombalarıyla ve patlayıcılarla saldırılar düzenlendiği belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar