KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD REMLİ CEZAEVİNE NAKLEDİLİYOR

İşgal yönetiminin, sağlık durumunun çok kötü olmasına ve sürekli bakıma ihtiyaç duymasına rağmen kanser hastası esir Nasır Ebu Hamid'i Barzilai Hastanesi'nden Remle hapishanesinin revirine nakletmeyi kararlaştırdığı haber verildi.  

Görüntülenme: 920 Tarih: 26 Ocak 2022 15:38
KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD REMLİ CEZAEVİNE NAKLEDİLİYOR

Konu hakkında açıklama yapan Esirler Kulübü, bu uygulamanın işgal rejiminin onu öldürmeye başlama niyetinde olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. 

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti de, esir Ebu Hamid'in Remle cezaevinin revirine nakledilmesi durumunda onun hayatına yönelen tehlikeden tamamen işgal rejiminin cezaevleri idaresinin sorumlu olduğunu dile getirdi. 

Heyet, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden de olaya müdahale ederek nakil işlemini durdurmasını istedi ve böyle bir nakil işleminin onun açısından idam kararı hükmünde olduğunu hatırlattı. 

Nasır Ebu Hamid yedi kez müebbede ek olarak 50 yıl hapis cezasına mahkum edilmiş bir esir. O aynı zamanda işgal rejimi tarafından müebbet hapse mahkum edilmiş beş kardeşten biri. Bir altıncı kardeşleri ise şehit edildi. 

İşgal rejimi Ebu Hamid'i, işgale karşı direniş eylemlerine karışma ve Fetih'in askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'nın kurucuları arasında yer alma suçlamasıyla 2002'den beri yani yirmi yıldır esaret altında tutuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar