YURT DIŞINDA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER 2. KONGRELERİNİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Yurt dışındaki Filistin Halk Kongresi Hazırlık Komitesi, ikinci genel kongrelerinin 25-27 Şubat 2022 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirileceğini açıkladı.  

Görüntülenme: 729 Tarih: 26 Ocak 2022 19:06
YURT DIŞINDA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER 2. KONGRELERİNİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Hazırlık Komitesi ve Kongre'nin Genel Sekreterlik üyesi olan Beşşar Şelbi, ikinci kongrenin birinci kongreden beş yıl sonra gerçekleşeceğine dikkat çekti. Filistin'in özgürleştirilmesi ve yurda dönüş projelerinin gerçekleşmesi ve Filistin davasının yaşatılması için Filistin toprakları dışında yaşayan Filistinlilerin de önemli bir rollerinin olması gerektiğini vurguladı. 

Şelbi, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, kongreye Filistin dışında mülteci sıfatıyla, oturum hakkıyla veya vatandaş sıfatıyla yaşayan Filistinlilerden, elli farklı ülkeden bin kişinin katılmasının beklendiğini ve bu faaliyetin Filistin halkının kararlılık ruhunun canlı tutulması ve Filistin davası konusunda gerçek bir rollerinin olması için özel bir önem taşıdığını dile getirdi. 

Şelbi kongrede, Filistin dışında yaşayan Filistinlilerin haklarına sahip çıkma konusunda kararlı olduğu ve yurda dönüş davasından vazgeçmeyeceği mesajının verilmesinin amaçlandığına işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar