HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA YENİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 818 Tarih: 26 Ocak 2022 13:17
HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA YENİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi ve hareketin Şehitler, Esirler ve Yaralılar Dosyası sorumlusu Zahir Cebbarin, esirler konusunun kırmızı çizgi olduğunu, işgal zindanlarındaki esirleri yalnız bırakmayacaklarını bilakis onların mücadelelerini dışarı taşıyacaklarını ifade etti. 

Cebbarin, dün (25 Ocak Salı) akşam yayınlanan televizyon programında şu ifadelere yer verdi: "Bu açık bir mesajdır. Halk bütün organlarıyla esirlere destek vermek için harekete geçecektir. Esirler Filistin halkının tacının incisidir. Biz direniş mensupları olarak onların davalarını birleştirici bir dava olarak görüyoruz. Bütün ihtilaflarımızı arkada bırakıp esirlerimizin arkasında birleşiyoruz."

Cebbarin, işgal rejiminin Kudüs Kılıcı Savaşı'nda zafer kazanan Filistin halkının imajını yıpratmak amacıyla esirlere yüklendiğini ve onları sıkıştırmaya başladığını, idari tutuklamaları artırdığını hatırlatarak, idari tutukluluk meselesinin gündemlerinde olduğunu, bu insanlık dışı uygulamanın önüne geçmek için çalıştıklarını, bu konuda verilen mücadelenin stratejik bir mücadele olduğunu ve esirlerin kazanacağını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar