DİRENİŞ GRUPLARINDAN NABLUS'TA SİLAHLI EYLEM

Dün akşam saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusunda Filistinli direnişçiler tarafından işgal güçlerine ateş edildi.  

Görüntülenme: 826 Tarih: 26 Ocak 2022 06:20
DİRENİŞ GRUPLARINDAN NABLUS'TA SİLAHLI EYLEM

Siyonistlere ait haber kaynaklarının yayınladığı haberlere göre silahlı kişiler hızlı bir şekilde ilerleyen aracın içinden Itamar ve Elon Moreh yahudi yerleşim merkezlerinin arasında yer alan bir askeri noktaya doğru ateş ettiler. 

İşgal ordusu yetkilileri askerleri arasında herhangi bir yaralanma olayı olmadığı iddiasında bulundu. Ancak olaydan sonra işgal güçlerinin bölgede yoğun bir arama çalışması başlattığı belirtildi. 

Bu arada işgal güçleri Beyt Furik askeri geçiş noktasını geçişlere tamamen kapattı ve bu yüzden bölgede büyük bir trafik krizi meydana geldi. Elon Moreh ile Itamar yahudi yerleşim merkezlerini birbirine bağlayan işgal yolunun da Beyt Furik kontrol noktasından geçtiği ifade edildi. 

Son dönemde Filistinlilere yönelik terör eylemlerini sürdüren yahudi yerleşimcilere ve işgal güçlerine yönelik etkili direniş eylemlerinde ve kitlesel faaliyetlerde belirgin bir artış olduğu dile getirildi. Bir yandan da işgal güçleri gece gündüz demeden Filistin halkını ve onların mal varlıklarını tehdit eden insanlık dışı saldırılarına devam ediyorlar. 

İşgale karşı direniş eylemlerinde, 2020 yılına nispetle 2021 yılı içinde de önemli artış gözlenmişti. İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın yıllık raporuna göre 2020 yılı içinde işgal hedeflerine yönelik etkileyici nitelikte 100 eylem gerçekleştirilmesine rağmen, 2021 içinde gerçekleştirilen eylem sayısı 441'e ulaştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar