LÜBNAN MÜFTÜSÜNDEN ARAP ÜLKELERİNE YEMEN ÇAĞRISI

Arap ülkelerine seslenen Lübnan Caferi Müftüsü, Yemen savaşının ateşi söndürülmezse Arap başkentlerinin yanacağını söyledi. 

Görüntülenme: 794 Tarih: 25 Ocak 2022 16:10
LÜBNAN MÜFTÜSÜNDEN ARAP ÜLKELERİNE YEMEN ÇAĞRISI

Lübnan Caferi Müftüsü Şeyh Ahmed Kablan, Yemen savaşının şiddetlenmesine yanıt olarak, Arap ülkelerini savaşın ateşini söndürmek için çaba harcamaya çağırdı.

Şeyh Ahmed Kablan, Arap hükümetlerine hitaben şöyle dedi: "Arap başkentleri tutuşmadan önce Yemen'in ateşini söndürün. Yemen'in yenilgiden daha güçlü olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Bu yüzden yaptığınız işe son verin ve orta yolu bulun."

Lübnanlı dini figür açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yemen'de yaşananlarda, işlenen suçlarda, cinayetlerde ve yıkımlarda İslam ümmetinin alimlerine sorumluluk düşmektedir ve Yemen'de olan, sadece Tel Aviv ve Washington'un yararına olan divanevari ve haram olan bir savaştır."

Suudi koalisyonunun geçen hafta Yemen şehirlerine yönelik kanlı saldırıları, Müslüman ümmeti derinden sarstı. San'a, el-Hudeyde ve Saada'nın aralıksız bombardımanı, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin Abu Dabi'ye insansız hava aracı ve füze saldırılarının ardından gerçekleşti. Suudi savaş uçakları Yemen başkentini ve ülkenin diğer bölgelerini her gün bombalaması Yemen güçlerini karşılık vermeye zorluyor.

Reuters'in bildirdiğine göre, Cuma günü gerçekleşen Saada ve el-Hudeyde'deki saldırılar, Suudi koalisyonun iki buçuk yıl içindeki en kanlı saldırısıydı.

rasthaber

Yorumlar