HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 910 Tarih: 25 Ocak 2022 15:27
HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Nadir Savafita, işgal rejiminin ihmali sebebiyle esirler arasında koronavirüsün son günlerde çok hızlı bir şekilde yayılması olayına dikkat çekerek esirlerle geniş çaplı bir dayanışma içine girilmesi için hızlı adımlar atılması çağrısı yaptı. 

Savafita, işgal rejiminin esirlerin sağlıklarıyla ilgili konularda çok vurdumduymaz davrandığına dikkat çekerek bunun esirlerin hayatlarını ciddi şekilde tehlikeye soktuğunu hatırlattı. 

Savafita, işgal rejiminin kasıtlı uygulamaları sebebiyle aynı zamanda esirlerin kış şartlarının zorunlu kıldığı ihtiyaç maddelerinin, kışlık elbiselerinin ve örtülerinin temin edilmediğini bunun da onları hastalık tehlikeleriyle karşı karşıya bıraktığını dile getirdi. 

Savafita esirler konusunda yaptığı açıklamada, işgal rejiminin ihmalinden ve kasıtlı uygulamalarından dolayı esirlerin işgal zindanlarında çok zor ve muhtelif tehlikelerle karşı karşıya olan bir hayat yaşadıklarını, işgal yönetiminin cezaevleri idaresinin esirlere yönelik baskı ve saldırılarının da bir yandan devam ettiğini hatırlattı. 

Esirlerin davalarıyla ilgilenen kuruluşlar tarafından 23 Ocak Pazar akşamı yapılan açıklamalarda, işgal rejiminin ihmali sebebiyle Ofer ve Eyşel cezaevlerinde, aralarında kıdemli esirlerden olan komutan Nail El-Berğusi'nin de bulunduğu 110 esirin koronavirüse yakalandığı duyurulmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar