ENSARULLAH'TAN BAE'YE UYARI

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı, BAE ve Suudi Arabistan'a karşı misilleme amaçlı askeri operasyonları ülkeyi savunma olarak nitelendirdi ve müdahaleler ve saldırılar devam ederse BAE'nin ekonomik ve askeri noktalarının meşru hedef olacağını söyledi. 

Görüntülenme: 1155 Tarih: 25 Ocak 2022 13:05
ENSARULLAH'TAN BAE'YE UYARI

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdüsselam, Yemen ordusunun Suudi Arabistan ve BAE'deki operasyonlarının bu iki ülkenin Yemen'e yönelik saldırılarına ve Yemen'e yönelik kuşatmasına yanıt olduğunu ve Yemen halkının hedef alınmasının hiçbir mazereti olmadığını söyledi.

Muhammed Abdüsselam, Pazartesi günü Lübnan'ın el-Meyadin kanalına verdiği röportajda, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Yemen halkına ve ülkesine açıkça saldırdığını ve bu saldırıların sonuçlarını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: 'BAE, özellikle en zayıf bölgelerde, hem askeri hem de ekonomik tüm kurumlarıyla hedef alınacaktır.

BAE, Arap değildir ve bu ülke Arap olarak değil, Siyonist olarak ve Siyonistlerin bölgedeki hedeflerini gerçekleştiren bir ülke olarak görülmelidir.

BAE Yemen'de eninde sonunda başarısız olacaktır ve bu yenilginin bölge ve Yemen üzerinde olumlu bir etkisi olacakır.

BAE Yemen'in işlerine açıkça müdahale etmekten vazgeçmelidir. Aksi takdirde bu saldırıların cevabını alacaktır ve Yemenliler kendilerini savunmaktadır. Yemen'de suç ve cinayet işleyen BAE ve Suudi Arabistan'dır. El-Hadide'de internetin kesilmesi bu iki işgalci ülkenin yenilgisinin işaretidir.

Özellikle BAE'nin başkenti Abu Dabi'nin geceleri uyanık olduğu kanıtlandıktan sonra Yemenlilerin işgalcilerle mücadele etmekten başka seçeneği yoktur.'

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Pazartesi sabahı yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin, Suudi-BAE koalisyonunun Yemen'e yönelik saldırılarına yanıt olarak,  Yemen füze ve insansız hava araçları birimlerinin Fırtına 2 operasyonu düzenleyerek Arabistan ve BAE'nin hassas mevzi ve bölgelerini hedef aldığını söyledi.

Bu, Yemen ordusunun BAE'ye karşı bir hafta içinde verdiği ikinci misillemedir. Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri 17 Ocak Pazartesi günü yaptığı açıklamada, BAE'nin, el-Musaffah rafinerisine, Abu Dabi ve Dubai havaalanlarına ve BAE'nin bazı hayati tesislerine ve önemli hedeflerine Kudüs 2 ve Zülfikar balistik füzesi ve Samad 3 uzun menzilli insansız hava araçlarıyla misilleme operasyonları düzenlendiğini söyledi.

rasthaber

Yorumlar