BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

Dün gece Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrinin batısında Filistinli direnişçiler işgal güçlerine otomatik silahlarla iki farklı zamanda ateş etti.  

Görüntülenme: 848 Tarih: 25 Ocak 2022 11:32
BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre direnişçiler, Cenin'in batısındaki Araka köyünde, Irkçı Ayrım Duvarı yakınında işgal güçlerine ateş etti. 

Bu ateş etme olaylarının birincisinin, Nablus'un güneyinde ve Ramallah'ın batısında yer alan bir noktada gençlerin yahudi yerleşimcilerin araçlarına, taş atarak zarar vermelerinden çok kısa bir süre gerçekleştiği belirtildi. 

Son dönemde Filistinlilere yönelik terör eylemlerini sürdüren yahudi yerleşimcilere ve işgal güçlerine yönelik etkili direniş eylemlerinde ve kitlesel faaliyetlerde belirgin bir artış olduğu dile getirildi. Bir yandan da işgal güçleri gece gündüz demeden Filistin halkını ve onların mal varlıklarını tehdit eden insanlık dışı saldırılarına devam ediyorlar. 

İşgale karşı direniş eylemlerinde, 2020 yılına nispetle 2021 yılı içinde de önemli artış gözlenmişti. İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın yıllık raporuna göre 2020 yılı içinde işgal hedeflerine yönelik etkileyici nitelikte 100 eylem gerçekleştirilmesine rağmen, 2021 içinde gerçekleştirilen eylem sayısı 441'e ulaştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar