ZALİM İSRAİL BATI ŞERİA'DA ONLARCA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 793 Tarih: 24 Ocak 2022 17:06
ZALİM İSRAİL BATI ŞERİA'DA ONLARCA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri dün gece ve bugün (24 Ocak Pazartesi) sabah işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde aralarında onlarca işçinin de bulunduğu birçok Filistinliyi gözaltına aldı. 

Esirler Enformasyon Ofisi'nin yaptığı açıklamaya göre Cenin'in güneyindeki Caba' kasabasından İkrime Kenan ve Kusay Salah Haliliyye'nin, Ramallah'ın batısındaki Na'lin'den özgürleştirilmiş eski esir Berekat Fayiz El-Havaca'nın, Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil'den de Asım İlyas Ebu Iyşe ile Zayid İsmail El-Avavide isimli bir öğretmenin gözaltına alındığı tespit edildi. 

Ofis ayrıca Irkçı Ayrım Duvarı'nın Kalkilya'daki kapılarından geçmek isteyen onlarca işçinin de işgalci siyonist güçler tarafından gözaltına alındığı duyuruldu. Bu işçiler 1948'de işgal edilmiş bölgede bulunan iş yerlerine gidebilmek için Irkçı Ayrım Duvarı üzerine konulan ve işgalci askerler tarafından kontrol edilen kapıları kullanmak zorundalar.

Yıllık raporlara göre işgal güçleri 2021 içinde 1300'ü ergenlik çağının altında 184'ü kadın olmak üzere 8 bin Filistinliyi gözaltına aldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar