GASIP İSRAİL ŞİMDİ DE BATI ŞERİA'DAKİ TARİHİ MEKANLARA GÖZÜNÜ DİKTİ

 

Görüntülenme: 618 Tarih: 24 Ocak 2022 00:47
GASIP İSRAİL ŞİMDİ DE BATI ŞERİA'DAKİ TARİHİ MEKANLARA GÖZÜNÜ DİKTİ

İsrail işgal yönetimi hükümetinin bugün (24 Ocak Pazartesi), işgal altındaki Batı Şeria'da ve Gavru Ürdün bölgesinde bulunan tarihi mekanların restorasyonu için 10 milyon şekel (3.2 milyon dolar) tahsis etmeyi onayladığı bildirildi. İşgal rejiminin buralardaki tarihi mekanların restorasyonu ile kastettiği ise buralara el koymak, bu mekanlarda Filistinlilere ait tarihi eserleri çalmak ve buraların gerçek kimliğini değiştirerek yahudi kalıntıları görünümü vermek. 

Gerçekte Filistinliler, söz konusu tarihi mekanlardaki tarihi miraslarını ve kültürlerini muhafaza etmek için büyük çaba harcadıkları ve mücadele ettikleri halde işgal rejimi buraların yahudileştirilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalara da "Filistinlilerin İsrail'in tarihi mekanlarını yıkmasıyla savaş" ismini koymaktan utanmıyor. Gerçekte işgalcinin bu tarihi miras üzerinde herhangi bir hakkı olmadığı gibi buralar İsrail'in de değil. Tamamen Filistin tarihine ve kültürüne ait. Üstelik koruyanlar Filistinliler, yıkanlar, çalanlar, tahrip edenler ve imajını değiştirenler işgalci siyonistler. 

Yahudileştirilmesi planlanan tarihi mekanların başında da zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Sebastiya yer alıyor. İşgal hükümetinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus vilayetine bağlı Sebastiya'yla ilgili çalışmalara 5 milyon şekel (1.6 milyon dolar) tahsis edeceği belirtiliyor. 

İşgal rejiminin sivil terör çetelerini oluşturan yahudi yerleşimciler sık sık, Sebastiya'ya baskınlar düzenleyerek buradaki tarihi eserlere zarar veriyor ve bu eserlerin kimliğini değiştirmeye çalışıyorlar. Filistinliler ise yerleşimcilerin burayı hedef alan saldırılarına karşı yoğun mücadele veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar