HÜSEYİN EŞ ŞEYH FİLİSTİN ULUSAL İTTİFAKINA ZARAR VERİYOR

 

Görüntülenme: 1038 Tarih: 24 Ocak 2022 17:04
HÜSEYİN EŞ ŞEYH FİLİSTİN ULUSAL İTTİFAKINA ZARAR VERİYOR

Fetih örgütünün Merkez Kurulu üyesi ve Ramallah'taki hükümette Sivil İşler Bakanı olarak görev yapan, Mahmud Abbas'ın da en yakınında duran kişi olarak bilinen Hüseyin Eş-Şeyh, Filistin'deki direniş hareketlerinin ve halkın tüm karşıt tavırlarına rağmen işgal rejimin Dış İşleri Bakanı Yair Lapid'le bir araya geldi. 

Eş-Şeyh, dün (23 Ocak Pazar) gece twitter'deki kişisel hesabında yayınladığı mesajında, dün akşam saatlerinde Yair Lapid'le bir araya geldiğini ve birtakım ikili sorunları görüştüklerini ifade etti. 

Eş-Şeyh, mesajında; "İki taraf arasında uluslararası meşruiyete dayalı bir siyasi ufkun olmasının zorunlu olduğunu vurguladım." ifadesine yer verdi. 

Bu arada görüşme hakkında haber yayınlayan Yediot Aharanoot gazetesi de görüşmenin işgal rejiminin başbakanı Naftali Bennett'in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini dile getirdi. 

Bu görüşmenin Eş-Şeyh'in Fetih Merkez Kurulu tarafından örgütün Yürütme Kurulu'na aday gösterilmesinden sonra bir siyonist liderle yaptığı ilk görüşme olduğuna dikkat çekiliyor. Onun işgal rejimiyle ikili görüşmeleri organize etme konusunda Saib Arikat'ın yerine geçeceği ihtimalinden söz ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar