FİLİSTİNLİ ESİRLER KORONAYA YAKALANDI

Muhtelif insan hakları kuruluşları, işgal rejiminin Eyşel ve Ofer zindanlarında tutulan 110 Filistinli esirin koronavirüse yakalandığını duyurdu.  

Görüntülenme: 652 Tarih: 24 Ocak 2022 17:35
FİLİSTİNLİ ESİRLER KORONAYA YAKALANDI

Filistin Esir Kulübü, Ofer hapishanesinde 100, Nakab bölgesindeki Bi'ru's-Seba'da bulunan Eyşel hapishanesinde ise 10 esirin koronavirüse yakalandığını duyurdu. Eyşel hapishanesinde koronavirüse yakalananların arasında direniş komutanlarından esir Nail El-Berğusi'nin de yer aldığını dile getirdi. El-Berğusi, 42 yıldan beri esaret altında olan ve en kıdemli esirler arasında yer alan direniş önderlerinden. 

Son bulaşmalarla birlikte işgal zindanlarındaki esirler arasında koronavirüse yakalananların sayısının 526'yı bulduğu belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazim El-Kasım esirler arasında koronavirüs hastalığının hızlı bir şekilde yayılmasının işgal yönetiminin ihmalinden ve esirlerin hastalığa karşı korunması için hiçbir tedbir almamasından kaynaklandığını dile getirdi. 

Kasım dün (23 Ocak Pazar) akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, esirler arasında koronavirüsün böyle yayılması karşısında onların hayatlarından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olacağını hatırlattı. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar