FİLİSTİNLİ GENÇLER RAMALLAH'TA SİYONİST İŞGALCİLERİN SALDIRISINI PÜSKÜRTTÜ

Filistinli gençler dün (22 Ocak Cumartesi) akşam saatlerinde onlarca Yahudi yerleşimcinin Ramallah’a bağlı Burka köyünün kenar mahallelerine düzenlediği saldırıyı püskürttü. 

Görüntülenme: 761 Tarih: 23 Ocak 2022 10:43
FİLİSTİNLİ GENÇLER RAMALLAH'TA SİYONİST İŞGALCİLERİN SALDIRISINI PÜSKÜRTTÜ

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde Ramallah’ın güneydoğusundaki Burka köyüne baskın düzenlediğini söyledi.
 

Ramallah’tan sadece birkaç kilometre uzaklıkta olmasına rağmen Yahudi yerleşkeleriyle çevrili olduğu için coğrafi çevresinden soyutlanan Burka köyüne gidebilmek için yedi beldeden geçmek gerekiyor.
 

Yahudi yerleşimciler 2000 yılından bu yana köyü Ramallah’a bağlayan ana girişi kapatarak Filistinlilerin geçişine izin vermiyor.
 

Bu arada, dün akşam saatlerinde Kudüs yakınlarında Yahudi yerleşimcilere ait bir otobüsün taşlandığı, Selfit vilayetinin batısında da işgalcilere ait araçlara taş ve molotof kokteyli atıldığı bildirildi.
 

İşgal rejimi “Kan” televizyonu, Kudüs ve Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi arasındaki karayolunda taşlı saldırıya uğrayan bir otobüste maddi hasar meydana geldiğini söyledi.
 

İşgal rejimi medyasında yayınlanan görüntüler, Filistinli gençlerin attığı taşların otobüsün camlarını kırdığını gösterdi.
 

Filistinli gençlerin ayrıca Burkin ve Kefer Ed-Diyk beldeleri arasında kurulu Brukhin Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgalcilere ait araçlara taş ve molotof kokteyli attıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar