BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (23 Ocak Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın Tulkerem ve Kalkiliya vilayetlerinde birçok kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 766 Tarih: 23 Ocak 2022 00:30
BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

İşgal güçlerinin Tulkerem Kampı sakinlerinden 30 yaşındaki Yusuf Cihad Mahmud Haryuş ile 30 yaşındaki eski esir Usame Burhan Abdurabbih’i gözaltına aldığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Tulkerem’in doğusundaki Azbetu Cerad bölgesi sakinlerinden 55 yaşındaki eski esir Şeyh Cemal Şityevi Hadayide’yi gözaltına aldığı, Hadayide’nin işgal rejimi zindanlarında farklı dönemlerde toplam 16 yıl esir tutulduğu ve çeşitli işkencelere maruz kaldığı ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin Tulkerem’in doğusundaki Zennabe banliyösünde de 37 yaşındaki eski esir Enes Muhammed Ahmed Hıdır El-Husari’yi gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri Kalkiliya vilayetinde de Azun beldesi sakinlerinden Ahmed Yusuf Selame Selim ve Ahmed Nureddin Abdurrahman Rayyan isimli gençleri gözaltına aldı.
 

İşgal güçleri, Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine günlük olarak baskınlar düzenleyip evlerde arama yapıyor ve eşyalara zarar veriyor.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Şeria Teşkilatı Enformasyon Ofisi işgal güçlerinin ihlalleriyle ilgili yıllık raporunda geçen yıl işgal güçlerince 5286 kişinin gözaltına alındığını, Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine 4084 baskın düzenlendiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar