FİLİSTİNLİLERİN AKDENİZ'DE BOĞULMASINDAN İSRAİL SORUMLUDUR

 

Görüntülenme: 635 Tarih: 23 Ocak 2022 16:46
FİLİSTİNLİLERİN AKDENİZ'DE BOĞULMASINDAN İSRAİL SORUMLUDUR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Enformasyon Dairesi Başkanı Hişam Kasım, Suriye'de yaşayan Filistinlilerden geçtiğimiz günlerde, kendilerine daha güvenli ve onurlu bir hayat ortamı bulmak amacıyla Avrupa'ya gitmek isterken Akdeniz'de boğularak ölen 8 kişinin ölümlerinden tamamen İsrail işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getirdi. 

Kasım bugün (22 Ocak Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında, işgalcilerin göçe zorladığı ve bir daha kendi şehirlerine ve köylerine dönmelerine fırsat vermediği Filistinlilerin bu şekilde dünyanın farklı bölgelerinde büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ve hayatlarının tehlikeye girdiğini vurguladı. 

Kasım, Suriye'de ikamet eden Filistinli mültecilerden bazılarının başka yerlere geçmek isterken Akdeniz'de sulara gömülmesi olaylarının devam etmesinin yetmiş yıldan beri süren nekbenin (büyük felaketin) bugün hâlâ son bulmamış olmasından kaynaklandığına dikkat çekti. 

Kasım, Hamas'ın boğulma olayını büyük bir acı ve hüzünle takip ettiğini belirtirken, Filistinli mültecileri bulundukları her yerde korumanın, onlara özgür ve onurlu bir yaşam sunmanın insani sorumluluk olduğunu hatırlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar