ABD KONGRESİ ÜYESİ MARİE NEWMAN'DAN FİLİSTİNLİLERE DESTEK

ABD Kongresi üyesi Marie Newman, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilerin evlerinin yıkılması operasyonlarının durdurulmasını istedi.  

Görüntülenme: 689 Tarih: 23 Ocak 2022 07:53
ABD KONGRESİ ÜYESİ MARİE NEWMAN'DAN FİLİSTİNLİLERE DESTEK

Newman, twitterdeki kişisel hesabında bugün (22 Ocak Cumartesi) yayınladığı mesajında Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına karşı olduğunu dile getirdi. 

Newman mesajında; "İsrail polisinin kendilerini gece yarısı kovması ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evlerini yıkması sonucu 15 kişi barınaksız kalmıştır." ifadesine yer verdi. 

Newman, bu olayın söz konusu bölgede 2016'dan beri gerçekleşen bin kovma veya yıkım işleminden sadece biri olduğuna dikkat çekerek artık bu işlemlerin durdurulması gerektiğini hatırlattı. 

Bu arada Arap Avukatlar Birliği Genel Sekreteri El-Mekkavi Benisa da, işgal rejiminin ev yıkma işlemlerinin devam etmesinin uluslararası hukuka aykırı ve kınanması gereken bir suç olduğunu dile getirdi. 

İşgal güçleri 17 Ocak Pazartesi sabahı Salihiye ailesinin Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evlerini kuşatmaya almış, 19 Ocak Çarşamba günü de şafak vaktinde ani bir baskın düzenleyerek aralarında aile mensuplarının ve destek verenlerin bulunduğu 26 kişiyi gözaltına aldıktan sonra 20 kişinin ikamet ettiği iki evi tamamen yerle bir etmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar