HOLOKOST YALANI (ANALİZ)

İşgalci rejim İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrail'in varlığının Holokost nedeniyle değil, Yahudi halkının eski anavatanı olması olduğu iddiasında bulundu. 

Görüntülenme: 723 Tarih: 23 Ocak 2022 23:02
HOLOKOST YALANI (ANALİZ)

Wannsee Konferansı'ndan 80 yıl sonra Siyonist rejim İsrail’in başbakanı, "Yahudi halkının varlığını sağlamak" için "güçlü, güvenli, bağımsız, gelişen, çeşitli, özgür ve birleşik" bir devlete ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yorumlar, Almanya'nın Avrupa'daki tüm Yahudileri sistematik olarak toplama ve öldürme planını uygulamaya başladığı önemli bir an olarak görülen ve Berlin gölünün kıyısında üst düzey Nazi yetkililerinin toplantısı olan Wannsee Konferansı'nın 80. yıldönümünden bir gün sonra geldi.

Bennett, başbakan olarak, "İsrail topraklarında Yahudi devletinin varlığı" konusunda sahip olduğu "muazzam sorumluluğun" farkında olduğunu söyledi.

“Gerçek şu anda… kimsenin (nadir istisnalar dışında) halkımızın kaderini umursamadığını unutmuyorum. Dünya parmağını kıpırdatmadı.”

Bennett, “İsrail Devleti, Holokost sayesinde bizim değil, İsrail Toprağı olduğu için, hala ve her zaman Yahudi halkının evi olduğu için” iddiasında bulundu.

Başbakan, "Yahudi halkının varlığını sağlamak için" "güçlü, güvenli, bağımsız, gelişen, çeşitli, özgür ve birleşik" bir İsrail'e ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ayrıca, ülkenin “sayısız argümanına, [siyasi] partisine ve görüşüne” atıfta bulunarak birçok İsrailli arasındaki derin farklılıkları kabul etti, ancak “birleşmiş bir kalbe” sahip olduklarını söyledi.

Bennett, “Birlikte sevgili ülkemizi koruyacağız” dedi.

Güvenlik şefi Reinhard Heydrich tarafından yönetilen ve diğer SS subayı Adolf Eichmann tarafından kaydedilen Wannsee Konferansı, “Yahudi sorununun nihai çözümü” olarak adlandırılan şeyin teknik, idari ve ekonomik ayrıntılarını resmileştirdiği iddia ediliyor.

Nazilerin, Holokost'ta altı milyon Yahudi'yi öldürdü - o sırada dünya Yahudi nüfusunun üçte birinden fazlası- iddia ediliyor. Fakat ne hikmetse bu konuda ilmi ve kaynaklı araştırma yapılmasına ise izin verilmezken, verileri yeterli bulmayan ve bu iddiaya (Holokost) inanmayanlara ceza veriliyor.

Avrupa Birliğinde Holokost iddialarına inanmamak suç olarak kabul ediliyor.

Fas’ın başkenti Rabat’ta "Filistin için Ulusal Çalışma Grubu" tarafından "Holokost ve Siyonizm'in Ajandası" başlığıyla birkaç yıl önce düzenlenen sempozyumda konuşan Siyonizm karşıtı Faslı Yahudi Düşünür Jaco Cohen, "Holokost, Siyonistlerin Filistin'deki işgallerini haklı çıkarmak için icat ettikleri yeni bir dindir." dedi.

İsrail’in Holokost'u istismar ettiğine dikkati çeken Cohen, "İsrail 70'lerden bu yana yeni bir imaj oluşturmak ve Filistin halkına yaptıklarının üstünü örtmek için bu olayı (Holokost) istismar ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Cohen, İsrail'in Holokost'u her zaman, "tehdit altındaki bir devlet" olduğu şeklinde intiba yaratmak için kullandığına vurgu yaparak, "Yerel düzeyde İsrail hükümetleri Holokost'u, korku ile şiddeti yaymayı sürdürmek ve savaşa daima hazır olmak için vatandaşlarının bilincinde canlı tutmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

 

/The Times Of İsrael-Tercüme ve edit İsrailpost

Yorumlar