HAMAS'TAN UZLAŞI AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nden bölünmüşlüğün sona erdirilmesi ve milli birliğin sağlanması için yeni bir teklif aldıklarını açıkladı. 

Görüntülenme: 741 Tarih: 23 Ocak 2022 02:30
HAMAS'TAN UZLAŞI AÇIKLAMASI

Bedran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Demokratik Cephe’nin girişiminin uzlaşının sağlanmasını, milli projeyi ayağa kaldırmayı, Filistin kurumlarını ıslah etmeyi ve tek kişi yönetiminden uzak kapsamlı bir milli strateji üzerinde ittifak etmeyi hedeflediğini söyledi.
 

Hamas lideri, Filistin halkının gerçekleşmesini arzu ettiği hedefe ulaşmak için Demokratik Cephe’nin sunduğu öneriyi olumlu bir yaklaşımla incelediklerini bildirdi.
 

Bu arada, Cezayir’in Filistin’deki bölünmüşlük halinin sona ermesi, birlik ve bütünlüğün sağlanması için diyalog sürecini yeniden başlatmak amacıyla çağrıda bulunduğu istikşafi görüşmeler devam ediyor.
 

Hamas heyeti geçtiğimiz günlerde Cezayir’i ziyaret ederek hareketin uzlaşı konusundaki görüşünü içeren dosyayı Cezayirli yetkililere iletti. Dosyada ayrıca uzlaşı çabalarının bugüne kadar geçirdiği evreler ile süreçte yaşananlar hakkında bilgi verildiği kaydedildi.
 

Hamas liderlerinden Ali Bereke, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Cezayir diyalogunun Filistin’deki bölünmüşlük halini sona erdirmek için yeni bir fırsat olduğunu ifade ederek, Hamas’ın ulusal ortaklık projesinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar