CENİN'DEKİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN KORSAN İSRAİL'E SERT UYARI

Batı Şeria'daki Siyonist saldırganlığın ve Siyonist yerleşimcilerin tacizlerinin artmasının ardından Cenin'deki Filistin direniş grupları direnişe her anlamda hazır olduklarını ilan ettiler. 

Görüntülenme: 890 Tarih: 23 Ocak 2022 04:20
CENİN'DEKİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN KORSAN İSRAİL'E SERT UYARI

"Aksa Şehitleri" Tugayı ve direniş grupları, 1948'de işgal edilen topraklarda ve Siyonist yerleşim birimlerinde işgalci rejime karşı direnişe hazır olduklarını duyurdular, ‘Siyonist rejimin Kudüs'teki Filistin halkına yönelik saldırganlığına karşılık, Kudüs'teki "Şeyh Cerrah", "Cebel Sabih", "Bita" ve "Berka" mahalleleri, bu rejim ve yerleşimcilerle doğrudan yüzleşmeye hazır’ ifadelerini kullandılar.

Cenin'deki direniş gruplarının sözcüsü, onlarca direnişçinin huzurunda Siyonist rejimi  derin acılar ve darbelerle tehdit eden bir açıklama okuyarak şunları kaydetti:

‘İşgalci, toprağımızı terk etmek dışında kendini rahat hissetmeyecektir.  Tüm insanları direniş saflarına katılmaya ve işgalciyle yüzleşmeye çağırıyoruz. Zorla işgal edilen topraklar ancak zorla geri alınır.

İsrail ve yerleşim birimlerinin derinliklerinde işgalci rejimi demir yumrukla hedef alacağız. Filistin toprakları yerleşimcilere haramdır ve onları tehlikeli pusular ve acı darbeler beklemektedir.’

Direniş gruplarının sözcüsü, savaşın sınırsız olduğunu ve işgalciler Filistin topraklarından atılana kadar direnişin sakinleşmeyeceğini vurguladı.

Son haftalarda Batı Şeria'da Siyonist rejim tarafından yapılan saldırılarda aralarında iki yaşlının da bulunduğu çok sayıda Filistinli şehit oldu.

Filistin Kızılay’ı Cuma günü yaptığı açıklamada, Nablus'taki köylerde yapılan yerleşim karşıtı gösterilere Siyonist güçlerin düzenlediği saldırılarda en az 119 kişinin yaralandığını duyurdu.

Filistin yardım ekiplerine göre, çatışmalarda çok sayıda Filistinli işgal rejimi askerlerinin sıktığı plastik mermilerle yaralandı. Bazıları da Siyonist yerleşimciler tarafından saldırıya uğrayarak yaralandı. 

rasthaber

Yorumlar