ABD YEMEN'DE YENİLECEK

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Ofisi Başkanı, yaptığı açıklamada, "ABD'nin Yemen projesinin geleceği yok ve Yemen Ordusu'nun ve Halk Komiteleri'nin operasyonlarının mesajı budur." dedi. 

Görüntülenme: 808 Tarih: 21 Ocak 2022 16:10
ABD YEMEN'DE YENİLECEK

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Başkanı Ali el-Gahum, bir açıklamada bulunarak, "Bu ülkenin silahlı kuvvetleri caydırıcılık konusunda tüm imkanlara sahiptir." diye belirtti.

Ali el-Gahum, el-Mesire haber ağına yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin harekatı siyasi düzeyde olumlu etki yaptı."

Ensarullah Hareketi yetkilisi, "Düşman bugün IŞİD ve el-Kaide terör örgütleri kartını meydana sürdü ve bu gruplar düşmanın Yemen topraklarındaki son kartları ve yakında Yemen'den sürüleceklerdir." dedi.

Yemenli yetkili, "Yemen halkı savaş alanında birçok destan yaratarak BAE'ye, Suudi Arabistan'a ve ABD'ye tekfirciler üzerinden hesap açmanın yanlış bir adım olduğu mesajını verdi." açıklamasında bulundu.

Ali el-Gahum, açıklamalarının sonunda şöyle dedi: "Düşmanın baskısı savaşın başlangıcından bu yana artarak devam etti. Ancak bugün Yemen liderlerinin bu ülkenin halkını ve topraklarını savunmak için stratejik seçenekleri var."

Bu kapsamda Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya es-Seri, geçtiğimiz hafta Yemen güçlerinin koalisyonun saldırılarına yanıt olarak Yemen'de "Fırtına" askeri harekatı düzenlediğini duyurmuştu. Bu harekatta, Dubai ve Abu Dabi havaalanları füzeler ve İHA saldırıları ile hedef alındı.

rasthaber

Yorumlar