GOLAN'I TAMAMEN GERİ ALACAĞIZ

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi, ülkesinin işgal altındaki Golan'ı tamamen geri alma hakkı olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 783 Tarih: 21 Ocak 2022 03:05
GOLAN'I TAMAMEN GERİ ALACAĞIZ

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi, ülkesinin işgal altındaki Golan'ı tamamen geri alma hakkı olduğunu vurguladı.

 

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi, ülkesinin uluslararası hukuka uygun olarak işgal altındaki Golan'ın tamamen geri alınması konusundaki kararlılığını yineledi ve işgalci Siyonist rejimin Golan Tepelerinin doğasını ve özelliklerini değiştirmeye ve bu bölgeye vesayetini dayatmaya yönelik tüm eylemlerinin geçersiz olduğunu ve hiçbir hukuki etkisi olmadığını açıkladı.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Bessam Sebbağ, Güvenlik Konseyi toplantısında Ortadoğu'daki durumla ilgili olarak şunları söyledi: ‘BM Genel Sekreteri'nin Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland'ın gündemine Golan tepelerini koymamış olması çok çirkin. Wennesland ayrıca, Siyonist rejimin işgal altındaki Golan'daki yerleşke inşası ve en sonuncusu Lazkiye ticari limanında maddi hasara neden olan saldırılar olmak üzere işgalci rejimin Suriye topraklarına yönelik diğer eylemlerine ilişkin tüm bilgileri de görmezden geliyor.

Suriye, BM Genel Sekreteri'ne ve Orta Doğu'daki Koordinatörüne, işgal altındaki Golan'daki durumla ilgili gelişmelerin yanı sıra İsrail'in Suriye ve bölgenin istikrarına yönelik tekrarlanan saldırı tehlikesi hakkında onları bilgilendirmek için birkaç mesaj gönderdi. Ancak BM temsilcisinin Orta Doğu'daki performansı çok hayal kırıklığı yarattı ve kendisine emanet edilen misyonun yönlerini içermiyordu.

Tehlikeli bir hamleyle, işgalci İsrail rejimi geçen ayın 26’sında işgal altındaki Golan tepelerinde bir toplantı yaptı ve bölgede binlerce konutun yer alacağı iki yeni yerleşim yeri inşa etme planlarını açıkladı ve amacı, işgal altındaki Golan'daki Siyonist yerleşimcilerin sayısını ikiye katlamaktır.

Ancak Siyonist rejimin bu eylemi, uluslararası hukuk ve hakların yanı sıra 1949'daki Dördüncü Cenevre Anlaşması'nın ve Güvenlik Konseyi'nin 1981'deki 497 sayılı kararı başta olmak üzere ilgili tüm BM kararlarının açık bir ihlalidir ve İsrail'in Suriye'nin Golan bölgesindeki işgalini sürdürme ve uzatma, parametrelerini değiştirme ve Arap-Suriye kimliğini yok etme girişimidir.

Suriye, İsrail rejiminin işgal altındaki Golan'daki arazi ve mülklere el koyma, demografik yapıyı değiştirme ve doğal kaynak ve zenginlikleri çalma da dahil olmak üzere  tüm tehlikeli eylemlerini şiddetle kınamaktadır.

Suriye, işgal altındaki Golan tepelerini tüm meşru yollarla ve uluslararası hukuka uygun olarak tamamen geri alma hakkını kesin olarak vurgulamaktadır.

İşgalci Siyonist rejimin Golan tepelerinin doğal ve demografik özelliklerini değiştirmeye veya bölgeye İsrail'in gözetimini dayatmaya yönelik tüm eylemlerinin uluslararası hukukta hiçbir yasal etkisi veya meşruiyeti yoktur.

Özellikle 497 sayılı karar, İsrail'in Suriye'deki Golan'a kurallarını ve vesayetini dayatma kararının geçersiz olduğunu vurguluyor ve tüm BM üye devletlerini işgalci rejimin Suriye'nin Golan bölgesindeki saldırılarını resmi olarak tanımamaya çağırıyor.

Siyonist rejim, Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdürmekte ve işgal altındaki Golan'la ilgili tüm BM kararlarını ihlal etmektedir. Bu, Siyonist rejimin Suriye'de teröre verdiği desteğin ve bölgede barış ve güvenliği tehdit ettiğinin açık bir kanıtıdır. Ayrıca, işgalci rejimin saldırıları ABD'nin sağladığı destek şemsiyesi olmadan bu seviyeye ulaşamazdı.'

Bessam Sabbağ, işgalci siyonist rejimin Filistin halkına yönelik eylemlerini ve bu rejimin Kudüs başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşke inşasını da kınadı ve özellikle Filistinlilerin başkent Kudüs'te bağımsız bir devlete sahip olma,  Birleşmiş Milletler'e üyeliği ve mültecilerin uluslararası yasalara uygun olarak anavatanlarına dönme hakları olmak üzere Filistinlilerin haklarını vurguladı.

rasthaber

Yorumlar