KEFER KADDUM'DA ÇATIŞMA

Dün (20 Ocak Perşembe) akşam saatlerinde, Batı Şeria'da, Kalkilya'nın doğusunda yer alan Kefer Kaddum kasabasında yine işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 875 Tarih: 21 Ocak 2022 06:55
KEFER KADDUM'DA ÇATIŞMA

Yerel kaynaklar tarafından verilen haberlere göre, işgalcilere ait ve çok sayıda askeri araç tarafından himaye edilen bir dozer Kefer Kaddum'da haftalık gösterilerin düzenlendiği alana geldi. Bunun üzerine bölgedeki gençlerle baskın düzenleyen işgalciler arasında gerginlik yaşanması neticesinde işgal askerleri Filistinlilere plastik mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdılar. 

Kefer Kaddum kasabasında her hafta Cuma ve Cumartesi günleri yahudileştirme ve Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi politikalarına karşı ve 2003 yılında beri kapalı tutulan bir yolun açılması talebiyle 2011'den beri gösteriler düzenleniyor. 

İşgal güçlerinin o yüzden bugün yapılacak gösterilere katılacakların gösteri alanına ulaşmalarını zorlaştırmak amacıyla akşamdan yollarını tahrip etmek üzere söz konusu dozeri gönderdiği ifade ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar