UNICEF'TEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI: İSRAİL'E BASKI YAPIN

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail işgal rejimi zindanlarında tutuklu durumdaki Filistinli hasta çocuğun şartsız bir şekilde serbest bırakılması için uluslararası topluma işgal rejimine baskı yapma çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1183 Tarih: 21 Ocak 2022 00:38
UNICEF'TEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI: İSRAİL'E BASKI YAPIN

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ve İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ile ortaklaşa yapılan ve UNICEF'in web sayfasında da yayınlanan çağrıda Emel Nahle isimli çocuğun akut bağışıklık sorunu yaşadığı belirtilerek; "İsrail hükümeti Emel Nahle'nin tutukluluk süresini, herhangi bir suçlamada bulunmaksızın ve yargılama yapmaksızın 18 Mayıs 2022'ye kadar uzatmıştır." denildi.

Açıklamada Emel'in 17 yaşında, yani hukuki açıdan ergenlik yaşının altında olduğu sırada tutuklandığı ve bir yıldan beri idari tutuklu olarak hapiste tutulduğu belirtildi. Açıklamada, işgal rejiminin onun hangi sebeple tutuklandığı hakkında ne kendisine, ne ailesine ne de avukatlarına bir bilgi verildiğine dikkat çekilerek İsrail işgal yönetiminin bu tutumu şiddetle eleştirildi. 

Açıklamada Emel'in hastalığından dolayı sürekli gözlem altında tutulması, tedavi görmesi ve düzenli kontrollerinin yapılması gerektiği hatırlatıldı. 

İşgal rejiminin Filistinlilere yönelik idari tutuklama uygulamasına göre, bir Filistinli hiçbir gerekçe gösterilmeden 6 aya kadar hapse atılabiliyor ve yargıç onun tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe göstermeden altı aylık sürelerle 10 kez uzatabiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar