UNESCO KUDÜS KONUSUNDA GÖREVE ÇAĞIRILDI

Himaye İnsan Hakları Merkezi, işgal rejiminin tarihi binalara yönelik saldırıları hakkında BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörüne, ayrıntılı bir mektup yazdı.  

Görüntülenme: 1058 Tarih: 21 Ocak 2022 23:48
UNESCO KUDÜS KONUSUNDA GÖREVE ÇAĞIRILDI

Merkez tarafından yapılan açıklamada, UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay'a yöneltilen mektupta işgal rejiminin Kudüs'teki Filistinlileri göçe zorlama ve yahudileştirme faaliyetleri hakkında da bilgi verildiği belirtildi. 

Merkez, mektupla ilgili açıklamasında; "Azoulay'a, İsrail işgal güçlerinin, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki tarihi evi yıkmasıyla kendini gösteren politikası hakkında bilgilendirme yapılmıştır." denildi. 

Merkez'in web sitesinde de yayınlanan mektupta, uluslararası toplumun işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan kültürel, tarihi ve dini mekanlara ilgi gösterilmesi ve işgal rejiminin buralardaki tahribatına son verilmesi çağrısında bulunuldu. 

Mektupta, işgal güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yıktığı ve Mahmud Salihiye'ye ait olan evin eski Kudüs Müftüsü Emin El-Huseyni'nin evinin bir parçası olduğu, dolayısıyla tarihi bir yönü ve simgesel bir özelliği olduğu vurgulandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar