İRAN'A SALDIRI HAZIRLIĞI YAPAN TERÖRİST İSRAİL ORDUSU YENİ BİR HAVA TATBİKATI YAPTI

İşgalci ve Siyonist rejim İsrail, İran'a saldırı planı olarak görülen tatbikat başlattı. 

Görüntülenme: 768 Tarih: 21 Ocak 2022 04:56
İRAN'A SALDIRI HAZIRLIĞI YAPAN TERÖRİST İSRAİL ORDUSU YENİ BİR HAVA TATBİKATI YAPTI

Suudi sermayeli Elaph, tehdidin anahtarı olarak görülen yeni tanker uçakların 2024'ün sonundan önce gelmeyeceğini açıklamasından bir ay sonra, İran'a saldırı planı olarak görülen tatbikat başlatıldığını yazdı.

Perşembe günü Suudi Arabistan tarafından işletilen bir haber kaynağında yer alan bir habere göre, İsrail savaş uçakları, Akdeniz üzerinde havada yakıt ikmali yapmayı da içeren büyük bir tatbikatta yer aldı.

Londra merkezli Elaph'ta yayınlanan doğrulanmamış rapor, Perşembe günü F-15, F-16 ve F-35 savaş uçaklarının yanı sıra Boeing'in havada yakıt ikmali tankerlerinden oluşan "olağandışı büyük" bir birliğin hava manevralarını tanımladı.

Siyonist rejim İsrail'in Tahran'ın nükleer programını durdurmak için askeri harekat başlatma tehditleri arasında İran'a bir uyarı işareti olarak görülüyor.

İsmi açıklanmayan bir Arap kaynağına atıfta bulunan Elaph, "geniş" manevranın Akdeniz üzerinde gerçekleştiğini bildirdi. 

İsrail'in yaşlanan havada yakıt ikmali filosunun kullanılması, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine bir saldırı planladığının veya Tahran'a ve dünyanın geri kalanına bu hazırlıklarını yapmak istediğinin en güçlü göstergesi olacaktır.

İsrail, yakıt ikmali aracını kamuya açık bir şekilde nadiren tanıtıyor, ancak bazen sergiler için kullanılıyorlar.

2013'te, havada yakıt ikmali tankerleri, İran ile benzer bir gerilim zemininde, uzun menzilli bir hedefe saldırı için pratik yapan neredeyse tüm hava filolarını içeren büyük bir tatbikatın parçası olarak halka açık bir şekilde kullanıldı.

Mesafe nedeniyle, İran içinde bir hava saldırısı gerçekleştirmek ve dönüş yolculuğu için yeterli yakıta sahip olmak, İsrail uçaklarının gökyüzünde yakıt ikmali yapmasını veya iniş yapmak için dostane bir hava üssü bulmasını gerektirecektir.

Ancak geçen ay New York Times'ta yayınlanan bir rapor İsrail'in İran'a olası bir saldırı planlarının sekiz yeni Boeing KC-47 süper tankerinin teslimatındaki gecikmeler nedeniyle ertelendiğini ve sevkiyatın en az 2024'ün sonlarına kadar sürmesinin beklendiğini belirtti. .

Raporda alıntılanan mevcut ve eski yetkililer, İsrailli askeri planlamacıların İran'a yapılacak herhangi bir saldırının, hızlı yakıt ikmali gerektiren yeraltı Fordo uranyum zenginleştirme tesisi gibi bazı alanlara yönelik birden fazla sorti gerektireceğine inandıklarını söyledi.

Sekiz uçak için 2,4 milyar dolarlık anlaşma Mart ayında imzalandı.

İsrail, ABD Başkanı Joe Biden'ın selefi Donald Trump'ın 2018'de ABD'yi anlaşmadan çekmesinin ve yeniden yaptırımlar uygulamasının ardından yeniden katılmak istediğini söylediği İran nükleer anlaşmasına sesli olarak karşı çıkıyor. Tahran o zamandan beri anlaşma ihlallerini istikrarlı bir şekilde artırdı.

Suudi işadamı ve gazeteci Othman Al Omeir'in sahibi olduğu Elaph, bazıları tarafından İsrail'in daha geniş Arap dünyasına mesaj göndermesi için bir kanal olarak görülüyor. Çıkışta düzenli olarak İsrail'den haberler yer alıyor ve yıllar içinde eski savunma bakanı Avigdor Liberman, eski IDF başkanı Gadi Eisenkot ve diğerleri de dahil olmak üzere bir dizi üst düzey savunma figürüyle röportaj yaptı.

 

/The Times Of İsrael-Tercüme ve edit İsrailpost

Yorumlar