BAE SİYONİST İSRAİL'DEN YARDIM İSTEDİ

BAE, Abu Dabi'yi hedef alan ve BAE'ye ağır kayıplar verdiren Yemen Fırtına Operasyonu'nun ardından Siyonist İsrail rejimden yardım talep etti. 

Görüntülenme: 635 Tarih: 21 Ocak 2022 22:39
BAE SİYONİST İSRAİL'DEN YARDIM İSTEDİ

El'Cezire'ye göre, BAE, Yemen'deki Fırtına Operasyonu'nun ardından ağır kayıplar verdikten sonra Perşembe günü Siyonistlerden bir hava savunma sistemi satın almak için acil yardım istedi.

Habere göre, hava savunma üretimi yapan Siyonist şirket "Sky Lock", BAE'nin bu şirketten acil yardım istediğini ve Siyonist rejimden bir füze sistemi satın almak istediğini açıkladı.

Daha önce, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti siyasi konseyi başkanı Şeyh Ali Esedi, BAE rejiminin saldırganlığına misilleme olarak Yemen kuvvetlerinin insansız hava aracı saldırısının memnuniyet verici olduğunu bildirmişti.

BAE'nin bölgesel düzeydeki eylemlerini eleştiren Şeyh Ali el-Esedi, bu küçük hükümetin yeteneklerinden daha büyük bir rol oynamaya çalıştığını ve küçük olmayan bir giysi giydiğini belirtti!

Öte yandan terör rejimi İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Yemen ordusunun saldırısının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) benzer saldırıların yaşanmaması için "istihbarat ve güvenlik desteği" teklifinde bulundu.

Başbakan Bennett, sosyal medya hesabından BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'a destek mesajı paylaştı.

Mesajda, ırkçı İsrail hükümeti ve halkı adına Ebu Dabi'de hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini ileten Bennett, bölgedeki "aşırı güçlere" karşı savaşında BAE ile yakın çalışmaya bağlı olduklarını, müşterek düşmanları yenmek için ortaklıklarını sürdüreceklerini aktardı.

Ebu Dabi'nin Musaffah bölgesine önceki gün düzenlenen İHA saldırısı sonucu 3 yakıt tankerinde patlama meydana gelmiş, saldırı sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

parstoday

Yorumlar