FİLİSTİNLİ ESİRLER COŞKUYLA KARŞILANDI

İşgal güçleri dün (19 Ocak Çarşamba) akşam saatlerinde Beyta ve Birzeit beldeleri sakinlerinden Filistinli iki esiri serbest bıraktı. 

Görüntülenme: 821 Tarih: 20 Ocak 2022 13:53
FİLİSTİNLİ ESİRLER COŞKUYLA KARŞILANDI

İşgal güçlerinin Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinden esir Esyed Muhammed Süleyman Mualla’yı altı ay süren esaretin ardından serbest bıraktığı belirtildi.
 

İşgal güçlerinin dün ayrıca Ramallah’ın kuzeyindeki Birzeit beldesinden esir Ethem Ebu Arkub’u serbest bıraktığı ve Ebu Arkub’un Nisan 2021’de evine baskın düzenleyen işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.
 

İşgal rejimi zindanlarından çıkarak özgürlüklerine kavuşan iki esirin yaşadıkları beldelerde arkadaşları ve aileleri tarafından törenle karşılandıkları, omuzlara alınan esirlerin caddelerde dolaştırıldıkları ve esir karşılama törenleri sırasında marşların söylendiği, esirler ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) lehine sloganlar atıldığı bildirildi.
 

Karşılama törenlerine katılanların Hamas sancakları taşıdıkları ve esir karşılama törenlerinde Hamas sancakları taşınmasına izin vermeyen Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin baskılarına meydan okudukları kaydedildi.
 

İşgal rejimi zindanlarında yaklaşık Filistinli 4600 esir bulunduğu, esirlerden 34’ünün kadın ve 160’ının çocuk olduğu, 500 civarında Filistinlinin de işgal güçlerince idari hapis cezalarıyla esir tutulduğu açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar