YONİ BEN MENACHEM KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI MUHAMMED ED-DAYF'IN KONUMUNU DEĞERLENDİRDİ

 

Görüntülenme: 1200 Tarih: 20 Ocak 2022 21:07
YONİ BEN MENACHEM KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI MUHAMMED ED-DAYF'IN KONUMUNU DEĞERLENDİRDİ

İşgal güçlerinin Filistinlilere yönelik ihlalleri devam ederken, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yıkımlar başlarken, işgal rejimi zindanlarında esirlerin açlık grevi eylemleri ve işgalcilerin En-Nakab’daki saldırıları sürerken İsrailliler Filistinlilerin İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Ed-Dayf’tan yardım istediklerini görüyor.
 

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı son savaş sırasında Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinliler ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinleri de Ed-Dayf’ı yardıma çağıran sloganlar atmıştı.
 

İsraillilerin gözlemlerine göre, Ramallah yakınlarındaki El-Em’ari Kampı’nda yaşayan Kudüslüler, işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yapan Filistin Yönetimi’nden ümitlerini kestikten sonra İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadını ve başkomutanını çektikleri sıkıntılara son verebilecek adres olarak görüyorlar ve Filistinli esirler de Hamas’tan esir takası için işgal rejimle yürüttüğü dolaylı pazarlığı hızlandırmasını istiyorlar.
 

İsrail askeri istihbaratı eski subaylarından Yoni Ben-Menachem, Gazze Şeridi’ne açılan son savaştan bu yana Ed-Dayf’ın popülaritesinin arttığını ve Hamas’ın askeri kanadının başkomutanının Filistin halkını işgalden kurtaracak simge olarak görülmeye başlandığını söyledi.
 

Son savaş sırasında Ed-Dayf’ın İsrail’e uyarısını hâlâ hatırladıklarını belirten Ben-Menachem, İsrail’in yıllardır öldürmeyi başaramadığı Filistinli komutanın milli bir kahraman haline geldiğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar