GASIP İSRAİL KUDÜSLÜLERİ PARA CEZASIYLA YILDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Kudüs’teki işgal rejimi Merkez Mahkemesi, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Salihiye ailesinin evinin yıkılması sırasında gözaltına alınan 5 Kudüslünün tahliyelerine ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nden uzaklaştırılmalarına karar verdi. 

Görüntülenme: 1008 Tarih: 20 Ocak 2022 22:41
GASIP İSRAİL KUDÜSLÜLERİ PARA CEZASIYLA YILDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Ailenin avukatı Enver Beşir, işgal polisinin dün Salihiye ailesinin evinin yıkılması sırasında gözaltına aldığı 5 kişinin gözaltı sürelerinin uzatılmasını talep ettiğini ancak bu talebin mahkeme tarafından reddedildiğini söyledi.
 

İşgal polisi dünkü yıkım sırasında Emir Sahiliye, Adil Salihiye ve ev sahibi Mahmud Salihiye ile Ömer Ekremavi ve Bilal Ğays’ı gözaltına almıştı.
 

Avukat Beşir, işgal mahkemesinin 5 Kudüslünün her birine bin şikel (yaklaşık 320 dolar) para cezası ile 30 gün süreyle Şeyh Cerrah Mahallesi’nden uzaklaştırma cezası verdiğini, uzaklaştırma cezasını ihlal edenin ayrıca 5 bin şikel (yaklaşık 1600 dolar) ödemesine karar verdiğini bildirdi.
 

İşgal yönetimi dün Salihiye ailesinin Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki evini yıktı. Yıkım sırasında evi kuşatan işgal güçleri aile fertlerine ve aileye destek için gelenlere saldırarak birçok kişiyi darp etti. İşgal güçleri beşi dayanışmacı 21 kişiyi de gözaltına aldı.
 

İşgal yönetimi, Salihiye ailesine geçtiğimiz ay evlerini ve altı dönümlük fidanlıklarını boşaltmaları için talimat vermiş ve tahliye işlemi için aileye 25 Ocak’a kadar süre tanımıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar