ZALİM İSRAİL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE İKİ EVİ YIKTI

İşgal güçleri dün (19 Ocak Çarşamba) Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere ait iki evi daha ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktı. 

Görüntülenme: 694 Tarih: 20 Ocak 2022 13:24
ZALİM İSRAİL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE İKİ EVİ YIKTI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin El-Halil’in güneyindeki Er-Ramadin beldesi El-Fureycat bölgesinde 70 metrekare genişliğinde bir evi yıktığını bildirdi.

 
Kaynaklar, yıkılan evin Salih İrgig adlı Filistinliye ait olduğunu, aralarında çocukların da bulunduğu beş kişinin yaşadığı evin yıkılmasıyla ailenin soğuk havada evsiz kaldığını söyledi.

 
Kudüs’te de işgal yönetiminin Eski Belde semtinin kuzeydoğusundaki Vadi El-Cevz Mahallesi’nde yaşayan Faysal El-Ca’beri’yi ailesiyle birlikte yaşadığı evi yıkmaya zorladı.

 
El-Ca’beri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, evinin 70 metrekare genişliğinde olduğunu ve 2016’da inşa ettiği evde sekiz kişiden oluşan ailesinin yaşadığını belirtti.

 
Kudüs’teki işgal belediyesi El-Ca’beri’ye evini kendi elleriyle yıkması için 25 Ocak’a kadar süre vermiş ve evin o tarihe kadar yıkılmaması halinde işgal belediyesi ekipleri tarafından yıkılarak kendisinden yıkım ücretinin tahsil edileceğini bildirmişti.

 

Ailenin bugüne kadar 90 bin şikel ceza ödediği ve yıkım kararını iptal ettirebilmek için tuttuğu avukatlara da 50 bin şikel ödediği kaydedildi.
 

Kudüs kentinde yaşayan Filistinliler işgal belediyesine yüksek miktarlarda yıkım ücreti ödememek için yıkım kararı verilen evlerini kendileri yıkıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar