SİYONİST GÜÇLER NACİH BUKEYRAT'I ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri bugün (19 Ocak Çarşamba) Kudüs Vakıflar Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat'ı gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 714 Tarih: 19 Ocak 2022 02:00
SİYONİST GÜÇLER NACİH BUKEYRAT'I ESİR ALDI

Nacih Bukeyrat'ın kızı Fatıma Bukeyrat, kişisel facebook sayfasında yayınladığı açıklamasında; "İşgal güçleri bugün babamı Mescidi Aksa'nın Silsile Kapısı'nda gözaltına alıp El-Meskubiyye sorgulama merkezine götürdüler." ifadesine yer verdi. 

İşgal güçlerinin Şeyh Bukeyrat'ı hangi sebeple gözaltına aldıkları bilinmiyor. Ancak bu onun için ilk değil. Daha önce de değişik zamanlarda işgal güçleri tarafından gözaltına alınmış ve Mescidi Aksa'dan uzaklaştırılma cezasına maruz bırakılmıştı. 

İşgal güçleri Mescidi Aksa'ya sahip çıkan fikir ve dava önderlerini sık sık gözaltına almak ve buradan uzaklaştırmak suretiyle yahudi yerleşimcilerin buraya baskınlarını kolaylaştırmak ve böylece Mescidi Aksa'yı paylaştırma planlarını hayata geçirmek için zemini hazırlamak istiyorlar. 

İşgal güçleri bugün sabah saatlerinde de Mescidi Aksa'nın bayan murabıtlarından ve buranın korunmasında önemli rolü olan aktivistlerden Henadi Halevani'yi gözaltına almışlardı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Halevani'yi Mescidi Aksa'nın kapılarından Hitta Kapısı'nda bulunduğu sırada gözaltına almışlardı. Halevani, 6 aylık bir uzaklaştırmadan sonra 17 Aralık 2021 tarihinde Mescidi Aksa'ya dönmüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar