NABLUS'TA SİYONİST İŞGALCİLER PROVOKASYON YAPIYOR

Dün (18 Ocak Salı) akşam saatlerinde, Filistinli gençlerin yahudi yerleşimcilerin provokasyon amaçlı gösterilerine karşı çıkması üzerine Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasının ahalisiyle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 848 Tarih: 19 Ocak 2022 02:27
NABLUS'TA SİYONİST İŞGALCİLER PROVOKASYON YAPIYOR

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Filistinli gençler provokasyon amaçlı gösteri düzenleyen yahudi yerleşimcilere engel olmak amacıyla Beyta kasabasının girişinde lastik yaktılar. 

Gençleri dağıtmaya çalışan işgal güçleri de onların üzerine ses ve göz yaşartıcı gaz bombaları attı. Bu bombalar yüzünden birçok kişi nefes alma sorunu yaşadı. 

Beyta camilerinin minarelerinden de yahudi yerleşimcilerin girişimlerine engel olunması ve işgal güçlerine karşı durulması için dayanışma içine girilmesi yönünde çağrılar yapıldı. 

Beyta kasabasında geçtiğimiz yılın ortalarından beri işgalcilerin yahudileştirme ve Filistinlilerinin arazilerini zorla gasp etme faaliyetlerine karşı haftalık olarak gösteriler düzenleniyor. Gösterilere sürekli işgal güçlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oluyor. Zaman zaman da işgal rejiminin sivil çetelerini oluşturan yahudi yerleşimcilerin baskın ve saldırıları çatışmalara neden oluyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar