GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİ BİR AİLEYİ DÜKKANLARINI YIKMAYA ZORLUYOR

İsrail işgal yönetimi Kudüslü El-Halayile ailesine, işgal altındaki Kudüs'ün güneydoğu kısmında yer alan Cebelu'l-Mukebber beldesindeki üç ticari iş yerlerinin yıkılması için gerekli tüm hazırlıkları yapması üzere talimat verdi.  

Görüntülenme: 709 Tarih: 19 Ocak 2022 07:21
GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİ BİR AİLEYİ DÜKKANLARINI YIKMAYA ZORLUYOR

Söz konusu iş yerlerinin sahibi olan aileden Malik El-Halayile, bazı kişilere ticari amaçlarla kullanmaları üzere kiraya verdikleri bu dükkanlardan elde ettikleri gelirin kendileri için geçim kaynağı olduğunu dile getirdi. 

El-Halayile işgal rejiminin bu yıkım kararından dokuz ailenin zarar göreceğini, en az zarar görecek olanın zararının ise 200 bin şekel civarında olacağını ifade etti. 

El-Halayile, bu dükkanların Helse, Ca'afire ve Ubeydat ailelerine kiraya verilmiş durumda olduğunu, onların da bu dükkanlardan birini süpermarket, birini buzdolabı bayisi, birini de lokanta olarak kullandıklarını belirtti. 

El-Halayile, bu dükkanların 2016 yılında inşa edildiğini, ancak belediyenin kendilerine 90 bin şekel ceza yazdığını ve bunu da aylık taksitlerle ödediklerini, ancak cezayı ödemeye devam etmelerine rağmen belediyenin ani bir şekilde yıkım kararı verdiğini ifade etti. 

İşgal rejimi Kudüs'te ırkçı tasfiye politikasıyla sürekli Filistinlilerin evleri ve iş yerleri için yıkım kararları alıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar