SİYONİST ASKERLER NAKAB'TA 41 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 962 Tarih: 18 Ocak 2022 10:16
SİYONİST ASKERLER NAKAB'TA 41 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgalci siyonistlerin Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmının güney kesiminde yer alan Nakab bölgesinde, halkın yahudileştirme faaliyetlerine karşı verdiği mücadeleyi bastırmak amacıyla bugün (18 Ocak Salı) sabah yine gözaltı operasyonu gerçekleştirdi. Bugünkü operasyonda 41 kişinin gözaltına alındığı haber verildi. Gözaltına alınanlar arasında çocuk yaşta olanların da bulunduğu bildirildi. 

İşgal güçlerinin son iki gün içinde gözaltına aldığı Filistinli sayısının ise 130'u bulduğu ifade edildi. 

İşgal rejiminin Filistinlilerin arazilerini gasp etmek ve onları oradan göçe zorlamak amacıyla kullandığı "ağaçlandırma projesi" oyununa karşı halkın haklarını ve arazilerini savunması sebebiyle bir haftadan fazla süredir Nakab bölgesinin değişik noktalarında işgalci saldırganlarla bu toprakların sahipleri durumundaki Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş diğer bazı bölgelerinde de geçtiğimiz pazar günü Nakab halkına destek amacıyla gösteriler düzenlendi. 

Bu arada önümüzdeki Cuma sabahı gerçekleştirilecek Büyük Fecir buluşmasında, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evleri ve bahçeleri gasp edilmek istenen Salihiye ailesine ve Nakab ahalisine destek verilmesi çağrısı yapıldı. 

İsrail işgal rejimi Nakab'daki Filistinlileri nüfusa kaydetmeyip buranın asıl yerlileri durumundaki bu insanların bölgenin ahalisinden olmadıklarını ileri sürerek kendilerini oradan çıkarmaya çalışıyor. Bu yüzden işgal polisi sürekli onları takip ediyor. Zaman zaman köylerini basarak bütün meskenleri yerle bir etmek suretiyle onları oradan çıkmaya zorluyor. Ancak işgal rejiminin tüm zorlamalarına rağmen Nakab bölgesindeki Filistinliler yurtlarında kalmak için mücadelelerini sürdürüyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar